appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De Kopgroep: onenigheid over de Koninginnenrit?

AVROTROS
zondag 13 september 2020 | AVROTROS | Redactie De Kopgroep

Met een finish op de Grand Colombier, die over 17,4 kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% heeft, kroont De Kopgroep de etappe van vandaag tot Koninginnenrit van deze Tour. Maar kunnen ze het ook eens worden over de winnaar? 

Maar eerst wordt er nog even teruggeblikt op gisteren, toen 'Sunwebbie' Søren Kragh Andersen de tweede Touretappe voor zijn ploeg wegkaapte voor de neus van de andere renners. Opnieuw bleek dat Peter Sagan niet meer de Sagan van vroeger is. Zijn ploeg werkte hard om de achterstand op groenetruidrager Sam Bennett in te lopen, maar Peter de Grote zelf, bleek toch iets minder groot en kwam in de sprint na etappewinnaar Kragh Andersen als 4e over de streep. Martijn Hendriks meldt nog dat er een paar prima benen te koop staan via Twitter. Ze worden aangeboden door de Vlaming Thomas De Gendt, die deze Tour nog niet echt van zich heeft doen spreken.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
De benen van Thomas De Gendt

The Voice Senior?

Mart Smeets demarreert terug naar 1973, het jaar waarin hij voor het eerst voor Radio Tour de France op pad mocht. En niet met de minsten, hij kreeg onder andere Willem van Kooten en Willy Alberti in zijn kielzog. Voor die laatste moesten overigens speciale voetsteuntjes op de motor worden gemaakt, maar dat terzijde. Mart haalt herinneringen op aan zijn eerste jaar en zorgt ervoor dat Joost en Martijn hem op willen geven voor The Voice, al dan niet Senior. 

Wrijving

Gisteren werden er geen punten behaald in de Natte Vinger. Niemand uit De Kopgroep voorspelde de juiste winnaar en ook de luisteraars bleken geen geluk te hebben. Het zorgt voor wrijving in De Kopgroep, want hoe zit het nou met die puntentelling? Toch komen de heren nog tot een voorspelling voor vandaag. Hoewel er 6 Spaans sprekenden in de toptien staan, gaat Mart voor een Sloveen, hij denkt dat Primoz Roglic vandaag de etappe zal winnen. Martijn gaat voor die andere Sloveen, Tadej Pogacar. Voor Joost blijft er na rijp beraad nog één naam over, hij gaat wel voor een Spaans sprekende renner en kiest Miguel Angel Lopez. Weet jij het beter? Vul dan hier jouw voorspelling in en win een exclusief De Kopgroep mondkapje, het accessoire voor tijdens deze Tour! 

Nog meer De Kopgroep? Luister alle afleveringen hier terug, en volg ons via Instagram!

#17 - Koninginnenrit (S04)

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1