appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL op Zaterdag
STER Advertentie

Podcast De Kopgroep: Fin

ANP
maandag 29 juli 2019 | AVROTROS | NOS | Redactie

We zijn er, ook De Kopgroep heeft Parijs bereikt. Nog een laatste keer stappen de mannen op om deze Tour de France te bespreken, de laatste nieuwtjes door te nemen en om de winnaar van het Natte Vinger klassement te eren. Dat is dit jaar de Leeuw uit Leiden; Joost Vullings zelf!

#24 - Tour: Fin (S03)

Monsieur 69

De laatste Monsieur 69 van deze Tour is Sergio Henao. Net als winnaar Egan Bernal afkomstig uit Colombia. Bezig aan zijn 10de grote ronde een niet te onderschatten renner. Maar de belofte die hij ooit was, is nooit helemaal waargemaakt. Al rijdt hij volgens Mart wel altijd tussen plaats 9 en 28 in het algemeen klassement. Quizvraag voor thuis: hoeveel Colombianen namen er deel aan deze Tour? Luister voor het antwoord naar de podcast!

Honderd jaar gele trui

De laatste plek in de rubriek honderd jaar gele trui is bewaard voor de allereerste renner die de trui ooit droeg. In 1919 had Eugène Christophe die eer. Al zag hij het zelf niet zo, hij koerste liever in zijn eigen vertrouwde grijze trui. Maar de organisatie van de ronde kwam de journalisten die de leider van het klassement goed wilden kunnen onderscheiden tegemoet, en zo kwam het dat Christophe toch dat gele tricot aan moest trekken.

Luister hier naar de extra lange laatste Kopgroep van 2019. De heren hebben de Tour van volgend jaar al met potlood in hun agenda gezet!

Podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunesGoogle Podcasts en Stitcher.

 

Correctie melden

STER Advertentie

Meer Tour de France

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1