appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Dumoulin grapt: Oomen is een mooi kereltje

ANP
vrijdag 1 juni 2018 | NOS | Joost Smedema

Ze waren 'helemaal naar de kloten' en 'naar de meuk', zoals ze het zelf noemden. Tom Dumoulin en Sam Oomen waren met andere woorden gesloopt na de Giro d'Italia. Maar nu al zitten de nummers twee en negen van het klassement weer op de fiets. Beide renners doen mee aan de Hammer Series in Limburg. Verslaggever Corné Hendriks was er ook.

Dumoulin is nog niet topfit. De zware inspanning van de Giro, waarin hij tweede werd, zit nog in de benen. Hij verwachtte daarom niet veel van de Hammer Series, een wielerwedstrijd nieuwe stijl van drie dagen met drie verschillende onderdelen. Een klimkoers, een sprintwedstrijd en een ploegenachtervolging.

"Ik ben nog niet helemaal hersteld", zei Dumoulin voor de start. Na twee ronden stapte hij uit.

Dumoulin heeft mooie woorden over voor Sam Oomen. "Hij doet het geweldig. Het is een mooi kereltje. Met de nadruk op 'tje', he, lacht de Limburger. "Ik kan het supergoed met hem vinden en hij doet het supergoed." 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1