appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Sterke Van der Breggen wint weer in Luik-Bastenaken-Luik

ANP
zondag 22 april 2018 | NOS | Redactie

Anna van der Breggen heeft voor het tweede jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De leidster in de wereldbeker, die dit seizoen ook al de Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl op haar naam schreef, achterhaalde de Australische Amanda Spratt op vijf kilometer van de streep, reed haar in de laatste kilometers uit het wiel en kwam solo over de finish.

Annemiek van Vleuten werd op ruime afstand derde. Ellen van Dijk won de sprint van de achtervolgende groep en werd vijfde.

De 136 kilometer lange race begon, anders dan bij de mannen, in Bastenaken en eindigde in Luik. De finale is wel hetzelfde, met de Côte de la Redoute, de Roche-aux-Faucons, de Saint-Nicolas en de finish in Ans.

Op La Redoute opende oud-wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot de aanval. Op de Roche-aux-Faucons sloten Van der Breggen, Van Vleuten, Megan Guarnier en Ashleigh Moolman zich bij de koploopster aan.

Even later vonden nog zes rensters de aansluiting, onder wie Ellen van Dijk, Sabrina Stultiens en Amanda Spratt.

Aanval Spratt

Spratt, dit jaar al vijfde in de Waalse Pijl en derde in de Amstel Gold Race, sprong op 20 kilometer weg uit de groep met favorieten. Ze begon met liefst 50 tellen marge aan de Saint-Nicolas op zes kilometer van de streep, maar Van der Breggen kreeg haar toch te pakken.

Op een kilometer van de streep reed Van der Breggen de moegestreden Spratt uit het wiel.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1