appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Feyenoord moet seizoen redden, Willem II wil verrassen

ANP
woensdag 28 februari 2018 | NOS | NOS Redactie

Tenzij het kouder wordt dan -15 graden, staan er vanavond twee topaffiches op het programma in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. AZ ontvangt FC Twente, terwijl Feyenoord het opneemt tegen Willem II. De meeste ogen zullen gericht zijn op het duel in Rotterdam.

Kan Willem II stunten bij Feyenoord?

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is al enige tijd uitgespeeld in de competitie. Het hoogst haalbare voor de regerend landskampioen lijkt nu de derde plaats. Bekerwinst zou het seizoen nog enige glans kunnen geven.

In aanloop naar het duel met de Tilburgers gaat het vooral over de coach. Van Bronckhorst leidde Feyenoord vorig seizoen naar de eerste titel in achttien jaar, maar door de tegenvallende resultaten een jaar later komt zijn positie langzaam maar zeker onder druk te staan. Een finaleplaats van Feyenoord lijkt daarom ook cruciaal voor de oud-international.

'Gewend aan de druk'

"Je weet dat je als hoofdtrainer verantwoordelijk bent als het succes er niet is. Dat moet ook. Ik loop lang genoeg mee in het voetbal, ook op het hoogste niveau. Ik ben gewend aan die druk, dat beïnvloedt mij niet", vertelt hij op de persconferentie.

In zijn eerste seizoen verloor Van Bronckhorst zeven duels op rij met Feyenoord. Hij is dus wat gewend. "Die fase was nog moeilijker. Toen stond ik aan het begin van mijn trainerscarrière. Daarna kwamen de successen. Dat geeft vertrouwen dat het goed is wat je aan het doen bent."

Verrassing Willem II

Tegenstander Willem II zal, al is het een uitwedstrijd, zijn kans schoon zien tegen de ploeterende Rotterdammers. De Tilburgers wonnen de beker tweemaal, in 1944 en 1963.

Bij Willem II zijn ze in principe niet bezig met de vorm van de tegenstander. Toch is middenvelder Ben Rienstra natuurlijk ook op de hoogte van de malaise bij Feyenoord. "Ik denk dat zij beseffen dat dit dé wedstrijd is voor hen, die het seizoen nog enigszins kan opfleuren."

"Het gebeurt niet vaak dat je als club van buiten de traditionele top drie zo dicht bij het winnen van een hoofdprijs komt", blikt trainer Erwin van de Looi vooruit. "Het is dus een grote kans voor ons om iets moois te bereiken. We kunnen in De Kuip voor iets bijzonders zorgen."

De wedstrijden AZ - FC Twente (18.30 uur) en Feyenoord - Willem II (20.45 uur) zijn vanavond live te volgen in een extra lange uitzending van Langs de Lijn En Omstreken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1