appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Het is te voorbarig om de Super League nu al af te schieten'

ANP
dinsdag 20 april 2021 | EO | Erik Samplonius

Met de lancering van de Super League worden in het topvoetbal de messen geslepen als niet eerder tevoren. Dinsdag keerden alle 55 Europese voetbalbonden zich tegen het plan van twaalf Europese topclubs voor een elitecompetitie. Oud-commercieel directeur van Feyenoord, Chris Woerts ziet er juist wel wat in, zegt hij in Dit is de Dag. "Het is altijd een goed idee als plannen worden ontwikkeld om de sport verder te brengen."

Super League een goed idee?

Woerts vindt het veel te voorbarig om het idee gelijk af te schieten. "Ik vind het heel gek dat er nu zoveel kritiek is, en dat er harde woorden gebruikt worden. Als je het afpelt komt het neer op: je mag je inschrijven voor de competitie of niet. En de clubs die meedoen gaan dan op dinsdag of woensdag de Super League spelen." 

Geld

De UEFA spreekt zich kritisch uit over de Super League en zegt dat het alleen maar om het geld te doen is. Woerts: "Natuurlijk gaat het daarover. Sterker nog, de UEFA heeft zelf een geldmachine gemaakt die Champions League heet. De UEFA heeft dus nu wel boter op het hoofd door te zeggen, jongens, het gaat alleen maar om geld. Het is de laatste tien jaar niet anders geweest."

Sportjournalist Sjoerd Mossou vindt de Super League een slecht idee. "De grote denkfout die wordt gemaakt is, dat de clubs onderschatten wat deze Super League gaat betekenen en welke reactie het zou oproepen. Je kan wel een nieuwe competitie opstarten, maar niet in deze vorm. Die past totaal niet in het Europese voetbal."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1