Sport
EONOS

Supersupporter van Oranje Jan Baart mag weer dromen van EK

foto: Jan Baartfoto: Jan Baart
  1. Nieuwschevron right
  2. Supersupporter van Oranje Jan Baart mag weer dromen van EK

Hij bezocht al meer dan 245 wedstrijden van het Nederlands elftal en als het aan Jan Baart (70) uit Goes ligt komen daar deze zomer weer een aantal bij. Vandaag werd bekend dat er vooralsnog 12.000 toeschouwers naar de EK-wedstrijden van Oranje in de Johan Cruijff Arena mogen, afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. Baart hoopt dat hij een van de gelukkigen is.

De Zeeuw is met recht een supersupporter te noemen. "Sinds het EK van '88 heb ik maar één eindronde gemist. Ik denk dat er maar een of twee supporters zijn die meer wedstrijden hebben bezocht dan ik."

Baart had al kaarten gekocht voor het komende EK, maar omdat er meer kaarten zijn verkocht dan er nu mensen naar binnen mogen, is het nog even afwachten of hij daadwerkelijk mag gaan. "Het is fantastisch nieuws, maar ik ben benieuwd hoe ze het gaan invullen."

Voorproefje

Baart heeft de wedstrijdbezoeken gemist. Blij was hij dan ook toen hij anderhalve week geleden een voorproefje kreeg, toen bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Letland bij wijze van proef 5.000 toeschouwers aanwezig mochten zijn. Samen met zijn zoon Yuri en nog een paar vrienden had hij een geweldige avond. "Het was een hele belevenis op zich om te kunnen juichen zonder mondkapje en om weer bier met elkaar te kunnen drinken. Echt geweldig."

"Ik hoop dat ik bij die 12.000 mensen zit"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie