appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wout van Aert in orde een week voor de Ronde

ANP
zondag 28 maart 2021 | NOS | Roy van den Busken

Wout van Aert heeft Gent-Wevelgem gewonnen. In een sprint met een elitegroepje van zeven renners toonde de Belg van Jumbo-Visma zich het beste.

Wout van Aert wint Gent-Wevelgem

De wedstrijd kwam al snel in een beslissende fase. De renners reden van de kuststrook landinwaarts door open polders. Zo ontstonden waaiers. In de voorste waaier kwamen veel sprinters bijeen. Deceuninck-Quickstep had met Sam Bennett maar een renner vooraan. Jumbo-Visma had met Natan van Hooydonck nog een knecht voor Van Aert, die tot in de laatste kilometer van groot belang was voor Van Aert. Danny van Poppel was de enige Nederlander in de eerste waaier. Hij moest net als Bennett 15 kilometer van de streep afhaken.

Vlammen

De renners werden door de jury om het dorp Menen gestuurd, omdat daar een grote brand was. Van Aert hoefde in de laatste kilometer maar een keer te vlammen om van alle concurrenten weg te sprinten. Giacomo Nizzolo eindigde op plaats twee en Europees kampioen Matteo Trentin werd derde.

Bij de vrouwen won Marianne Vos.

Marianne Vos wint Gent-Wevelgem

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1