appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Het is oneerlijk', Cem wil meer prijzengeld voor wielrensters

ANP
vrijdag 5 maart 2021 | NOS | NOS Sport

Cem Tanyeri is wielerliefhebber en hij stoort zich aan het lage prijzengeld voor wielrensters. "Elk jaar wordt je geconfronteerd met het grote verschil. Anna van der Breggen krijgt (Omloop) nog geen duizend euro, de winnaar bij de mannen 16.000 euro."

En dus vond Tanyeri het tijd voor actie. "Als we iets willen veranderen, moeten we iets gaan doen." En dus startte hij een crowdfundactie, met als doel 5.000 euro. Maar inmiddels staat de teller op 21.000 euro.

Luister hier naar Tanyeri:

Tanyeri over het prijzengeld

Opvallend: uit het Nederlandse peloton hoorde hij nog niets. "Het is verbazingwekkend, de goede reacties krijgen we van Engelstalige coureurs. Het Nederlandse peloton is behoorlijk stil. Misschien is er terughoudendheid om je hierover uit te spreken."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1