appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ruiter Van der Vleuten springt ondanks dodelijk virus 'gewoon' in Qatar

ANP
woensdag 3 maart 2021 | NOS | NOS Sport

Het rhinovirus houdt de paardenwereld in z'n greep. De levensgevaarlijke ziekte is opgedoken bij een wedstrijd in Valencia. Reden voor de internationale paardensportfederatie om de komende weken alle evenementen in Europa te annuleren. Maar in Qatar gaat de Global Champions Tour gewoon door.

De Nederlandse springruiter Maikel van der Vleuten doet daar mee. En inmiddels zijn er in Doha al twee paarden besmet. "Het is me wel een beetje overvallen. Maar ze zijn meteen geïsoleerd."

Van der Vleuten reageert op het gevaarlijke rhinovirus.

En dus doet Van der Vleuten er alles aan om z'n paarden veilig te houden. "Ze mogen niet in contact komen met die besmette paarden uit Valencia. En we controleren ze veel op temperatuur. Dat wordt dagelijks gedaan. Wij kennen onze paarden het allerbeste, en als we veranderingen zien moeten we er op tijd bij zijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1