appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Stuivertje wisselen in het veldrijden: Van Aert weer de betere van Van der Poel

Getty Images
zondag 27 december 2020 | NOS | Roy van den Busken

Met een verschil van meer dan anderhalve minuut heeft Wout van Aert de wereldbeker veldrijden in Dendermonde gewonnen. In de zompige modderpoel reed Van Aert vanaf halfkoers solo rond.

Door de vele regenval was het denderen door de modder van Dendermonde. Gisteren was Mathieu van der Poel nog iedereen te machtig in de superprestige. Dit keer was Van Aert weer fenomenaal. De Belg van Jumbo-Visma begon met een achterstand omdat hij bleef hangen aan een gevallen fiets. Van Aert meldde zich vooraan op het moment dat Van der Poel versnelde.

Met ingang van de derde ronde kon de wereldkampioen het tempo van Van Aert niet meer aan. Van der Poel werd tweede. 

Vrouwen

Bij de vrouwen was Lucinda Brand opnieuw de baas. De ene na de andere renster zakte na een slippartij kniediep weg in de zachte klei. Brand had er het minste moeite mee. Al direct leek ze af van concurrente Ceylin del Carmen Alvarado, die uit het pedaal schoot. Later kwam ze terug, maar lang duurde dat niet. De Amerikaanse Clara Honsinger achterhaalde uiteindelijk nog Alvarado en reed knap naar de tweede plaats.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1