appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Zoon Schumacher debuteert in Formule 1: 'Hij gaat veel brengen, ook als hij niet wint'

AFP
woensdag 2 december 2020 | NOS | NOS Sport

Mick Schumacher, de zoon van 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher, rijdt volgend jaar in de Formule 1. Schumacher heeft een stoeltje bemachtigd bij Team Haas, het opleidingstraject van Ferrari.

"Het belangrijkste voor de Formule 1 is dat de grote naam terugkeert", vertelt Louis Dekker, Formule 1-verslaggever van de NOS, in Langs de Lijn En Omstreken. "Zowel voor het team als de sport is dat heel belangrijk. Want hij gaat heel veel brengen, ook als-ie niet wint."

De planning is dat Schumacher volgend seizoen debuteert, maar het kan wel eens een stuk sneller gaan. Want wat als Romain Grosjean de laatste race in Abu Dhabi niet kan starten na z'n harde crash in Bahrein? "Tot mijn grote verrassing zei Schumacher dat-ie er staat als hij wordt gevraagd. En dat bevestigde z'n teambaas ook. Dus het kan hard gaan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1