appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Voetbalwereld rouwt om Maradona: 'Hopelijk vindt hij rust in handen van God'

twitter
woensdag 25 november 2020 | NOS | NOS Sport

De voetbalwereld rouwt massaal om het overlijden van grootheid Diego Maradona. Van Buenos Aires tot Napels en van Barcelona tot Zeist: in alle hoeken van de wereld wordt stilgestaan bij de rijke loopbaan van de Argentijn.

De Argentijnse voetbalbond spreekt via voorzitter Claudio Tapia zijn diepste verdriet uit. "Hij zal voor eeuwig in ons hart blijven", schrijft de bond over Maradona, die zijn land in 1986 naar de wereldtitel loodste.

De Braziliaanse oud-voetballer Pelé, die vaak samen met Cruijff en Maradona in het rijtje 'beste voetballers aller tijden' wordt genoemd, reageert verdrietig op het overlijden van zijn Argentijnse vriend. "Ik ben een goede vriend verloren en de wereld verliest een legende. Ik hoop dat we op een dag samen een balletje kunnen trappen in de hemel", twittert de 80-jarige Pelé.

Langs de Lijn blikte uitgebreid terug op het leven van Diego Maradona, met onder andere Theo Reitsma, Kees Jansma en Mario Been:

maradona


Lionel Messi, de sterspeler van FC Barcelona en het Argentijnse nationale elftal toont ook zijn medeleven na het overlijden van zijn voormalig bondscoach. "Hij verlaat ons, maar gaat niet weg, want Diego is eeuwig", aldus Messi, die door velen wordt gezien als de natuurlijke opvolger van Maradona bij het Argentijnse elftal.

Cristiano Ronaldo, samen Messi een van de grootste sterren uit het hedendaagse voetbal, noemt Maradona op Twitter een 'ongeëvenaarde goochelaar'. "Hij vertrekt te vroeg maar laat een immense erfenis na, en een leegte die nooit zal worden gevuld. Rust zacht, grootheid. Je zal nooit vergeten worden", schrijft Ronaldo in het Portugees. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1