appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wielrenner Weening vindt het genoeg

ANP
vrijdag 20 november 2020 | NOS | NOS Sport

Pieter Weening stopt met wielrennen. Zijn contract bij Trek-Segafredo werd niet verlengd. Nadat hij verplicht moet rusten na een val in de Giro: kwam het besluit. Na 17 jaar wielrennen is het op z'n 39ste genoeg. "Dat is ons vak toch wel echt oud", aldus Weening.

Die Giro wilde Weening laten zien wat 'ie nog kon, maar het liep anders. "Toen dacht ik ook wel, het is nou wel genoeg geweest. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Dan is het ook gewoon gedaan."

Pieter Weening vindt het mooi geweest

Het absolute hoogtepunt van Weening was millimeterwerk. Hij klopte Klöden op de meet in de Tour de France. "Dat heeft mijn hele carrière toch wel in gang getrokken in mijn eerste Tour. Dat was mn mooiste grote ronde."

Het is een mooi vak, maar er zijn ook wel dingen die hij niet gaat missen. "De dagen op de fiets dat het niet wil. De lastige dagen. Dat je de hele dag zwaar zit af te zien, en het regent in de kou. Dat soort dingen ga je niet missen, maar ik blijf wel veel fietsen hoor. Alleen zoek ik wel de dagen uit."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1