appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Addy Engels over terugtrekking Giro: 'Uiteindelijk telt de gezondheid van onze mensen'

De Perstribune
zondag 18 oktober 2020 | Omroep MAX | Michaël Roele

Jumbo-Visma-ploegleider Addy Engels verliet afgelopen week zijn favoriete ronde met zijn gehele wielerploeg. Aanleiding was de positieve test van kopman Steven Kruijswijk. "Uiteindelijk telt de gezondheid van onze mensen."

De Perstribune: Addy Engels

Dat zei Engels op De Perstribune van MAX. De beslissing om de Giro als geheel te verlaten had ook te maken met andere positieve tests. "We hebben gekeken naar wat er eerder gebeurd is in de Giro, zoals met Yates die positief testte waarna zij nog vier positieve gevallen kregen." Ook bij concurrent Sunweb werd iemand positief getest, maar de ploeg van Wilco Kelderman bleef wél in koers. "Ik vind dat risicovol", zegt Engels daarover.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Addy Engels over vertrek uit Giro

Sinds de positieve test van Kruijswijk verblijft Engels in quarantaine op een vakantiepark. Zelf testte hij negatief, maar de kans bestaat dat hij alsnog ziek wordt.

Wouter Weylandt

Addy Engels was profrenner tot en met 2011. Hij reed negen keer de Giro die hij omschrijft als zijn favoriete wielerkoers. In zijn laatste Giro in 2011 ging het echter gruwelijk mis. De Belgische renner Wouter Weylandt kwam daarbij om het leven. Dat heeft Engels enorm aangegrepen.

"Het heeft echt iets met me gedaan. Je gaat anders naar dingen kijken. Ik kon toen ook al ploegleider worden. Alsof het zo moest zijn dat ik op dat moment zou stoppen." Uiteindelijk beëindigde Engels zijn loopbaan na het seizoen. Ploegleider bij Jumbo-Visma werd hij pas later.

De Perstribune: Addy Engels

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1