Sport
NOS

Groene Bennett wint laatste rit Tour, Pogacar pakt eindzege in Parijs

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Groene Bennett wint laatste rit Tour, Pogacar pakt eindzege in Parijs

Met één vuist in de lucht juicht Sam Bennett bij het passeren van de meet op de Champs-Élysées. De Ier voegt een tweede ritzege aan zijn totaal toe en wint het puntenklassement. Verder was het zondag een Sloveens feest in Parijs.

Primoz Roglic toonde zich in de laatste etappe een waardig verliezer. Hij feliciteerde zijn landgenoot Tadej Pogacar gemeend met zijn Tourzege. Alle Slovenen gingen met elkaar op de foto, waarna de koers voor een laatste keer in gang kwam.

Onderweg naar Parijs bleef het peloton nog bij elkaar. Aangekomen op de Champs-Élysées zonderde een groepje van vier zich af van de meute. Maximilian Schachmann, Connor Swift, Greg Van Avermaet en Pierre-Luc Périchon waagden hun kans. De sprintersploegen hielden de voorsprong kort, want een sprint op de slotdag hoort er natuurlijk bij.

Trein van Bennett op de rails

Decenuninck-Quick Step, de ploeg van Bennett, had hun treintje als enige op de rails. Bennett zat al vroeg bij de eerste vijf renners. Toen hij aanging, kwam niemand ook maar in de buurt. Wereldkampioen Mads Pedersen sprintte naar de tweede plaats en Peter Sagan werd derde. Cees Bol eindigde niet bij de beste renners. Dat maakt dat er een einde komt aan deze Tour de France, zonder Nederlandse ritzege en met een bittere nasmaak voor Team Jumbo-Visma.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie