appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Beachvolleybaltalent Raïsa Schoon hoopt hetzelfde te bereiken als moeder

NPO
donderdag 3 september 2020 | EO | NOS | Redactie

Moeder Debora Kadijk (51) speelde op de Olympische Spelen van 1996 en 2000, dochter Raïsa Schoon (18) hoopt dat in de toekomst te bereiken. Waar moeder destijds een van de pioniers van het beachvolleybal in Nederland was, is dochter momenteel een van de grootste talenten.

Debora Kadijk en dochter Raïsa Schoon delen een passie voor beachvolleybal

"Via een vriendin begon ik met beachvolleyballen", vertelt Debora in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik was echt een zaalvolleyballer op het zand. Maar het ging goed en ik werd Nederlands kampioen. Daarna ben ik me steeds verder gaan ontwikkelen. Ik was er elke dag mee bezig. Veel interviews gingen toen nog over de bikinibroekjes, dat vond ik wel jammer."

Inmiddels is de sport bekend en geliefd bij een groot publiek. Dochter Raïsa hoopt hetzelfde als haar moeder te bereiken. Het begin is alvast veelbelovend. Met Katja Stam werd ze vorige week Nederlands kampioen door het ervaren duo Keizer/Meppelink te verslaan.

Plezier

"We hadden de eerste set verloren, maar we we wilden er nog wel voor gaan en hadden ook nog wel plezier. We wonnen de tweede set. De derde set stonden we achter maar bleven ervoor gaan. Uiteindelijk wonnen we en was er een enorme ontlading en blijheid. Ik had kramp in mijn wangen van het lachen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1