appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kopmanschap Giro schrale troost Kruijswijk: 'Ploeg kan Tour écht winnen'

EPA
donderdag 20 augustus 2020 | NOS | NOS Sport

Na zijn derde plaats van vorig jaar droomde hij van meer. Maar Steven Kruijswijk gaat dit jaar niet mee naar de Tour de France.

De Nederlandse kopman van Jumbo-Visma kwam vorige week in de Dauphiné hard ten val en liep daarbij een breuk op in zijn schouder. Na een periode tussen hoop en vrees kwam vandaag de bevestiging dat hij geen Tour rijdt.

Kruijswijk meldt zich af voor de Tour

En dat is flink balen, want het kon de afgelopen weken eigenlijk niet op. De geel-zwarte Jumbo-Visma trein denderde maar door. De koers domineren, controleren en winnen. Dat moest ook in de Tour gebeuren. Met Steven Kruijswijk, Primoz Roglic en Tom Dumoulin als kopmannen.Een van de drie valt nu weg.

Jumbo-Visma heeft de Noor Amund Grøndahl Jansen als vervanger opgeroepen. Zijn werk zal vooral op het vlakke zijn. De verwachting is dat Wout van Aert nu bergop meer kan doen voor de kopmannen. Kruijswijk zal zich gaan richting op de Giro in oktober.

Kruijswijk meldt zich af voor de Tour

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1