Sport
NOS

Sepp Kuss geeft Jumbo-Visma toch nog wat te juichen op slotdag Dauphiné

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Sepp Kuss geeft Jumbo-Visma toch nog wat te juichen op slotdag Dauphiné

De laatste rit in het Criterium du Dauphiné is een prooi voor Sepp Kuss. De Amerikaan van Jumbo-Visma ontsnapte in de slotfase uit de groep der favorieten. Omdat hij geen bedreiging was voor het eindklassement mocht hij de etappe winnen.

De rit ging van start zonder leider Primoz Roglic. De Sloveen, die gisteren ten val was gekomen, stapte uit voorzorg af. Zodoende had Jumbo-Visma alleen de ritzege om nog voor te knokken.

Kuss hulp in Tour

Kuss staat opgesteld in het team van de Nederlandse ploeg in de Tour de France, die over twee weken van start gaat. Hij moet kopmannen Roglic, Steven Kruijswijk (onder voorbehoud na zijn val gisteren) en Tom Dumoulin helpen bij het verslaan van de suprematie van Ineos. Dumoulin reed in de laatste rit van de voorbereidingskoers in Frankrijk overigens naar de vijfde plaats.

In het klassement ging de zege naar Daniel Martinez, die de betere was ten opzichte van Thibaut Pinot (Groupama-FDJ). Martinez werd tweede in de etappe.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie