appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
STER Advertentie

Sven Kramer: doelpuntenmachine en wielrentalent kiest voor schaatsen

NOS
dinsdag 4 augustus 2020 | NOS | NOS Sport

Schaatsen, wielrennen en voetballen; Sven Kramer was in zijn jonge jaren een fanatiek sporter, maar moest uiteindelijk een keuze maken. "Ik heb ergens wel spijt gehad dat ik niet voor het wielrennen heb gekozen", zo erkende Kramer in 2018 in een interview met Wielerrevue.

Kramer

Maar de beslissing om voor het schaatsen te kiezen, heeft hem wel vier gouden, twee zilveren en drie bronzen olympische medailles opgeleverd.

In de verkiezing van de beste olympiër aller tijden is Kramer met die prestatie op de zesde plek geëindigd. 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1