appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

De vijftien beste Nederlandse olympiërs: #12 Dorian van Rijsselberghe

NOS/ANP
woensdag 29 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Zelden zal een olympische sporter met zoveel overmacht een gouden medaille hebben veroverd als Dorian van Rijsselberghe in 2012 in Londen. En het leuke is: vier jaar later deed de windsurfer het in Rio de Janeiro nog een keertje over, met net zoveel overmacht.

De twee gouden plakken leverden de vrolijke ereburger van Texel een twaalfde plaats op in de verkiezing van de grootste Nederlandse olympiër aller tijden.

"De gouden plakken zijn totaal verschillend en ook weer helemaal hetzelfde", aldus Van Rijsselberghe in Langs de Lijn En Omstreken. Benieuwd naar het verhaal achter deze cryptische omschrijving? Bekijk het gesprek hieronder. 

De vijftien beste olympiërs: nummer 12... Dorian van Rijsselberghe

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1