appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

'Ze zijn bij Red Bull altijd zo aan het pochen, doe eens rustig'

Pro shots/NOS
maandag 6 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Na een hoop sportloze maanden leek het afgelopen weekend weer op een volle sportdag. Naast het voetbal in de buitenlandse competities stond de GP van Oostenrijk op het programma; de opening van het Formule 1-seizoen. En dus was er genoeg te bespreken in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Voor Max Verstappen werd het een race om snel vergeten. Al na elf rondes kreeg hij technische problemen en moest hij de strijd staken. AD-journalist Arjan Schouten vindt dat de Red Bulls te hoog van de toren bliezen voor aanvang van het seizoen.

"Dit moest het jaar worden voor Verstappen. Het is ook zijn laatste jaar om de jongste kampioen ooit te worden. Maar de titel leek deze winter al binnen, als de Red Bull moest geloven", aldus Schouten.

"En dat terwijl Mercedes al jarenlang oppermachtig is. Wat heeft het dan voor nut om te roepen: wij gaan winnen? Het is een hele onzekere kalender en we hebben nu al één achtste gehad en Verstappen heeft alweer een 'DNF' achter zijn naam. Mercedes valt nooit uit. Dat zijn hele betrouwbare auto's. Ze zijn bij Red Bull altijd zo aan het pochen. Doe eens rustig", is Schouten kritisch.

Sneijder

Uiteraard werd ook de mogelijke comeback van Wesley Sneijder besproken. Fans van FC Utrecht zochten hem op, gaven hem het jubileumshirt van Utrecht met de naam Sneijder en rugnummer 10 achterop, namen hem op de schouders en smeekten hem terug te keren. Sneijder reageerde op zijn beurt dat hij erover na zou denken.

NOS-commentator Arno Vermeulen ziet het nog niet direct voor zich. "Er zijn spelers die de uitstraling hebben van een pensionado en daar hoort hij ook bij. De supporters begrijp ik en de reactie van Sneijder ook wel want je kan op zo'n moment geen 'nee' zeggen. Hij heeft wel het lijf wat je weer zou kunnen optrainen. Hij is sterk gebouwd."

Ook Volkskrant-journalist Willem Vissers is niet direct erg enthousiast. "Ik zou het hem niet adviseren", aldus Vissers. "Hij is zoekende met wat hij wil. Hij doet wat zaken met spelers en doet veel voor een amateurclub. Het belangrijkste is of hij het zelf wil. Hij houdt toch van het mooie leven. Veel meer dan bijvoorbeeld Robben. Die was altijd met zijn lichaam bezig."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Sportforum als podcast in zijn geheel terugluisteren? Klik dan hier.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1