appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Red Bull protesteert tegen omstreden Mercedes' stuur

AFP
vrijdag 3 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Tijdens het eerste Formule 1-weekend van het seizoen is er meteen een relletje. Red Bull protesteert tegen het omstreden stuur van Mercedes. Dat stuur heeft een DAS-systeem waarmee de stand van de voorwielen kan worden gewijzigd tijdens de race.

Op de rechte stukken zo min mogelijk weerstand en in de bochten juist meer grip. Saillant detail: vanaf volgend seizoen is het stuur weer verboden.

"Ze zijn al de hele avond aan het vergaderen of dit nou wel mag. Er is een ding duidelijk: ze willen hier zondagavond achteraf geen gedonder mee hebben", vertelt commentator Louis Dekker. "Eigenlijk wil je als grote sport niet zo'n discussie hebben.. Anders krijgen we straks weer een valse start."

Louis Dekker over het stuur van Mercedes

Met het stuur waren Lewis Hamilton en ploeggenoot Valtteri Bottas tijdens de vrije trainingen sneller dan de concurrentie. Max Verstappen noteerde in de twee sessies de derde en de achtste tijd. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1