appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Zaterdag
STER Advertentie

De bekendste fysio van Ajax is met pensioen en zit vol anekdotes

ANP
donderdag 2 juli 2020 | NOS | NOS Sport

Wat hebben Zlatan Ibrahimovic, Frank Rijkaard, Jari Litmanen en Marco van Basten met elkaar gemeen? Naast dat het prachtige voetballers waren, hebben ze ook allemaal gerevalideerd bij Pim van Dord. 

Want zeg je Ajax, dan zeg je Pim van Dord. Op zijn tiende werd hij lid, zo'n tien jaar later stond-ie in het eerste, en na vele jaren in de medische staf is hij sinds 1 juli met pensioen.

Aan tafel bij Langs de Lijn En Omstreken haalde de 66-jarige Van Dord herinneringen op aan een leven lang Ajax. Zo blijkt dat zonder zijn inbreng Jari Litmanen nooit was doorgebroken bij Ajax. 

Hij kijkt terug op een prachtige periode bij de Amsterdamse club, waar hij eerst als speler en later als fysiotherapeut grote successen vierde. En hij haalt een paar kostelijke anekdotes op.

In het gesprek wordt er gebeld met oud-speler Richard Witschge, die veel uren met Van Dord doorbracht. Daarbij hield hij hem weleens op een slinkse manier voor de gek, vertelt hij...

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
NPO Radio 1 op Twitter

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1