appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Liverpool-fanaat vol spanning: 'Je proeft en ruikt hier voetbal, het zit in je hart'

proshots
donderdag 25 juni 2020 | NOS | NOS Sport

25 juni 2020. Het kan een historische dag worden voor Liverpool. Zonder te spelen kunnen The Reds eindelijk weer kampioen worden van Engeland, voor het eerst in dertig jaar. Dan mag Manchester City niet winnen van Chelsea. 

Robin Wils is een superfan van Liverpool. Hij woont in de straat van Anfield, het stadion van de club. "Ik stap de deur uit, kijk naar links en dat zie ik het stadion al boven de huizen uit. Op drie minuten lopen."

En de spanning is flink bij Wils. Het is geen ideale periode om weer eens kampioen te worden, maar Wils wil het zo snel mogelijk gedaan hebben. "Er wordt toch gespeeld zonder publiek, en we wachten al dertig jaar. Iedereen roept nu 'Kom op Chelsea!'."

Wils is een tijdje geleden naar Liverpool verhuisd. Puur om z'n liefde voor de club. "Het zit in je hart. Je ruikt voetbal hier, je proeft voetbal hier. Het is een way of life. De beleving is hier zo ongelofelijk."

De wedstrijd Chelsea - Manchester City is donderdag te volgen in Langs de Lijn En Omstreken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1