appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Sport na corona: 'Vaak worden de vrouwen vergeten'

Pro Shots
zondag 21 juni 2020 | NOS | NOS Sport

Het coronavirus heeft de sportwereld op pauze gezet. Dat geeft tijd voor bezinning en nieuwe inzichten. Wekelijks kijkt NOS Langs de Lijn met een gast naar de tijd na deze crisis. Met deze keer oud-voetbalster Daphne Koster. 

Maandag praat het OMT (Outbreak Management Team) over het Deltaplan van de KNVB, waarin gedetailleerd staat hoe het betaald voetbal in Nederland weer op gang moet komen. Na weken schaven en slijpen werd dat plan begin deze maand opgestuurd naar de politiek, maar volgens Koster is daarin te weinig aandacht voor het vrouwenvoetbal. 

"Volgens mij is er één alinea in opgenomen", zegt ze. Koster vertelt dat het vrouwenvoetbal de afgelopen jaren een grote stap heeft gezet, maar dat de vrouwen nog wel eens worden vergeten. "Als je het over voetbal hebt, dan is op bestuursniveau, regelgeving en beeldvorming de eerste kijk gelijk naar de mannen toe." 

Koster heeft daar een verklaring voor. "Dat heeft ermee te maken dat wij nog steeds tussen amateurvoetbal en betaald voetbal inhangen. Op het moment dat er gesproken wordt en er afspraken gemaakt moeten worden, zorgt dat ervoor dat we niet direct aan tafel zitten."

Koster speelde 139 interlands voor Oranje en is daarnaast meervoudig landskampioen en bekerwinnaar in de Nederlandse competitie. De laatste jaren is ze actief als manager Vrouwenvoetbal bij Ajax. 

Bekijk hieronder het hele interview

Koster kritisch over Deltaplan KNVB

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1