Sport
EONOS

Voetbalster Mandy van den Berg naar PSV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalster Mandy van den Berg naar PSV

Voetbalster Mandy van den Berg voetbalt vanaf komend seizoen in het shirt van PSV. De verdedigster komt transfervrij over van Valencia en tekent een tweejarig contract in Eindhoven.

"Het is onwijs mooi", zegt Van den Berg in Langs de Lijn en Omstreken. "Ik heb altijd graag willen terugkeren in de Eredivisie, maar de vraag was wanneer. Ik voelde dat dit het juiste moment was."

Mandy van den Berg over haar transfer

De 29-jarige centrale verdedigster speelde de afgelopen acht seizoenen in het buitenland, maar ziet een terugkeer naar Nederland niet als een stap terug. "De Eredivisie heeft ontzettend veel goede spelers en het is te hopen dat speelsters langer in de Nederlandse competitie behouden kunnen blijven."

Nederlands elftal

Van den Berg speelde negentig interlands in Oranje en was aanvoerder van het Nederlands elftal, totdat ze in 2017 haar plekje in het elftal kwijtraakte en haar band moest afstaan. Die beslissing van bondscoach Sarina Wiegman zorgde voor veel teleurstelling bij Van den Berg en sindsdien heeft ze geen interland meer gespeeld.

De overstap naar PSV maakt ze niet om zich weer in de kijker te spelen. "Volgens mij is het bekend wat de mening is van de huidige bondscoach en wat mijn eigen gevoel daarin is. Het is prima zo. Ik ga bij PSV gewoon voor een mooi avontuur en dat staat voor mij los van Oranje."

Bij PSV treft Van den Berg keepster Sari van Veenendaal, die recentelijk de overstap maakte van Atlético Madrid naar de Eindhovenaren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie