appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Daags na de Tour gaat gewoon door

ANP
donderdag 21 mei 2020 | NOS | Daan van den Berg

De kalender van de hoop, zo wordt de nieuwe wielerkalender genoemd. Want ondanks dat de grote koersen nu een datum hebben gekregen is het nog niet zeker dat het peloton weer mag koersen.

Dat de Tour op 29 augustus van start moet gaan en op 20 september weer moet eindigen, dat wisten we al. Afgelopen week werd de hele kalender bekend gemaakt. Met drie Nederlandse wedstrijden, de Binck Bank Tour, de Amstel Gold Race en... Daags na de Tour, het criterium in Boxmeer.

Dus wordt het voor John van den Akker, van Cycling Service, een drukke tijd. Hij is als wielermakelaar verantwoordelijk voor het deelnemersveld in de natourcriteriums. 

Het ziet ernaar uit dat alleen Boxmeer door gaat. 'Ze zijn heel enthousiast over de datum, zo'n dag naar de tour. De organisatie doet er alles aan om hun feestje door te laten gaan', vertelt John van den Akker. 

Hoe kan je een criterium met veel publiek organiseren in een samenleving zoals die nu is. 'We gaan eerst eens kijken wat er wel kan, dan weet de organisatie ook hoe ze Daags na de Tour moet worden georganiseerd. Hoe ziet het met de anderhalve meter samenleving op dat moment? Dat zijn vragen die je stelt bij het organiseren van een sportevenement. 

Nederlandse Tourwinnaar

Een Nederlander als Tourwinnaar zou toch wel een kleine ramp zijn. 'We hebben al jaren al die criteriums georganiseerd, als dan een Nederlander de tour wint, kan die zijn trui helemaal niet eens laten zien.'

Luister hieronder naar het hele gesprek met wielermakelaar John van den Akker:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1