appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Roda JC wil in Limburgse handen weer rol van betekenis spelen in Eerste Divisie

Proshots
woensdag 20 mei 2020 | NOS | NOS Sport

Roda JC komt voor de vijfde keer in vijf jaar in nieuwe handen. Geen Rus of Mexicaan dit keer, maar een groep Limburgse ondernemers. 

"Het zijn vier ondernemers en echte supporters", zegt Jelle Kleinen in Langs de Lijn En Omstreken. Hij is Chef Sport bij de regionale omroep L1 en heeft de hele procedure gevolgd. "Ze hebben alle vier op een bepaalde manier een verleden bij de club. En ze hebben met name lijdzaam toegezien hoe de club is afgegleden naar de onderste regionen van het betaald voetbal." 

De groep ondernemers gaat werken onder de naam Phoenix. Maar ze grijpen niet de macht, zegt Kleinen. "Deze mensen betalen. Maar ze hebben geen zeggenschap. Ze bemoeien zich niet met het technische beleid, en dat is heel bewust. Ze hebben een stichting opgericht, Stichting Roda JC, die alle aandelen in handen krijgt. En zij zullen de Raad van Commissarissen, algemeen directeur en een toezichthouder aanstellen."

Na jaren onrust is er vertrouwen in Kerkrade dat het nu eindelijk goed zit. "De mensen klampen zich aan alle strohalmen vast."

Beluister het hele gesprek met Jelle Kleinen hier.

 

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1