appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

België heeft een kampioen én een degradant

AFP
vrijdag 15 mei 2020 | NOS | NOS Sport

Ook in België is het voetbalseizoen definitief gestopt. Daar is - in tegenstelling tot Nederland - wel een kampioen én een degradant. Club Brugge is de kampioen, Waasland-Beveren de degradant.

Opvallend is dat België een van de eerste landen is waar werd geopperd om het voetbalseizoen te beëindigen. Maar hoe en met welke gevolgen bleek een lastige. Vier beslismomenten werden uitgesteld, vrijdag ging de kogel door de kerk.

Vandeweghe: maar één club voor de rechter

"Dit heeft zolang geduurd vanwege het geld. Ze hebben gewacht tot de overheid een beslissing nam. Die hebben heel lang gewacht want die wilden niet mee in het spel. Na vorige week is het in een stroomversnelling gekomen", legt journalist Hans Vandeweghe uit.

Waasland-Beveren stapt naar de rechter. "Dat team staat twee punten achter en heeft nog een wedstrijd tegoed. Die gaan nu naar de rechtbank. Dat is ook het succes, het is er maar één. Het hadden er ook vijf clubs kunnen zijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1