appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wielrenner Wesley Kreder rijdt net als vele anderen een virtuele Gold Race

NOS
zondag 19 april 2020 | NOS | Roy van den Busken

Met 159 anderen vertrok wielrenner Wesley Kreder (Circus Wanty-Gobert) om 16.00 uur aan de Amstel Gold Race. Vanuit de tuin van zijn huis in het Brabantse Hapert. Verslaggever Gio Lippens deed daar in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 live verslag van de verrichtingen van Kreder.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het liefst had Kreder vandaag een echte wedstrijd gereden in de Limburgse heuvels. Dat kon door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. De organisatie hoopt ondertussen dat de Gold Race later in het jaar nog op de kalender verschijnt.

Ondanks dat waren er zondag meerdere tourtochten, virtueel. De virtuele Amstel Gold Race is een goedmakertje. Het kan niet op tegen het echte wielrennen. "Ik mis het wel. Vooral het met ploeggenoten op stap gaan, samen in een hotel verblijven", zegt Kreder.

Samen met drie ploeggenoten van de Vlaamse ploeg Circus Wanty-Gobert vertrok Kreder iets na 16.00 uur. "Het is mentaal toch wel een van de zwaarste dingen in het wielrennen", vindt de 29-jarige wielrenner. "Je kijkt naar een laptop voor je en kunt alleen een wattage zien. Je zit stil en je ziet mensen van je wegrijden. En dan is het in de tuin ook nog warm."

Hoger wattage

Halverwege, boven op de Keutenberg, bevond Kreder zich in een groepje van drie op plaats zes in de wedstrijd. "Ik heb ondertussen toch wel tussen de 100 en 120 mensen ingehaald." 340 watt stond er aangegeven op zijn computer. Dat zijn niet de waardes die wielrenners in een normale race in het peloton ook rijden. Dan blijft het vaak beperkt tussen de 250 en 280 watt.

Terwijl zijn ploeggenoten de race voorin hebben afgesloten, finisht Kreder even daarachter. "De finale viel een beetje tegen. Soms voel je het als je naar binnenblad moet, maar nu voel je dat niet echt. Daardoor heb ik op de rollen de hele Keutenberg op buitenblad gereden."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1