appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Zondag tóch een Amstel Gold Race; toertocht over 26 kilometer

anp
dinsdag 14 april 2020 | NOS | NOS Sport

Komende zondag wordt er toch een Amstel Gold Race gereden. Een virtuele. Door de coronacrisis kan de normale koers niet doorgaan, maar er is een alternatief gevonden.

Na de virtuele Ronde van Vlaanderen leek de organisatie van de Amstel Gold Race niet heel enthousiast. Maar na een aantal gesprekken veranderde het inzicht.

"Het verschil is dat we niet met alleen profs rijden. Het is ook geen wedstrijd." Dat zegt koersdirecteur Leo van Vliet in Langs de Lijn En Omstreken.

'Mensen een pleziertje doen'

"We willen iets anders dan wat de Ronde van Vlaanderen deed. Ik denk dat we de mensen hiermee een pleziertje doen. Dat hebben we allemaal hard nodig."

Nikki Terpstra en Wout Poels deden al mee. En in de uitzending had van Vliet nog een nieuwtje. "Ik heb net de winnaar van de ronde van Vlaanderen, Greg Van Avermaet gecontracteerd."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1