appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Op deze dag in 1986: Nacht vol vertier nekt Van der Wal

ANP
zondag 5 april 2020 | NOS | redactie

Hij had in Utrecht moeten zijn voor een belangrijke partij, maar dammer Jannes van der Wal lag in Zwolle zijn roes uit te slapen in een trein. Het gebeurde op 5 april 1986. Exact 34 jaar later haalt zijn wachtende tegenstander van destijds herinneringen op.

"Ik word er nog geregeld over aangesproken", zegt John van den Borst, die het zich nog maar al te goed kan herinneren. "Zelfs dammers die ruim daarna geboren zijn, beginnen over die foto waarop ik te zien ben, wachtend op Van der Wal."

Nacht vol vertier nekt Jannes van der Wal

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1