appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
STER Advertentie

Merijn Zeeman blijft inzetten op Tour de France

Jumbo-Visma
zondag 29 maart 2020 | MAX | Michaël Roele

Het EK voetbal en de Olympische Spelen zijn al uitgesteld, maar de Tour de France staat nog altijd op het programma.

Ondanks dat de meeste wielrenners niet meer volledig buiten kunnen trainen vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. "Als de Tour de France gereden gaat worden dan willen we er klaar voor zijn."

Merijn Zeeman op De Perstribune

Dat zei Merijn Zeeman, sportief directeur van wielerploeg Jumbo-Visma, zondag op De Perstribune van MAX. Jumbo-Visma begon met onder meer het aantrekken van Tom Dumoulin met grote ambities aan het nieuwe wielerseizoen, maar het coronavirus gooit vooralsnog roet in het eten.

Door de coronacrisis wordt het trainen moeilijker voor de renners. Daarom heeft de ploeg de trainingsschema’s per renner aangepast en wordt er meer binnen getraind. "Dylan Groenewegen is meer met krachttraining bezig, terwijl Steven Kruijswijk weer op z’n basis let", zegt Merijn Zeeman daarover.

Ook trainen de renners minder intensief om het eigen immuunsysteem niet te verzwakken. Zeeman vergelijkt het trainen van de renners nu met een militaire operatie. "Militairen trainen voor een missie die op het laatste moment toch afgeblazen kan worden."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Merijn Zeeman wil zijn ploeg klaar hebben voor als de Tour er toch komt

Supertrio in de Vuelta?

Mocht de Tour afgeblazen worden dan is de volgende ronde die in zicht komt de Vuelta. Die moet op 14 augustus starten in Utrecht. Zeeman acht het niet onwaarschijnlijk dat Dumoulin, Roglic en Kruijswijk alle drie aan de start van de Vuelta zullen verschijnen als de Tour niet doorgaat. "Het zou zomaar kunnen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Dumoulin, Roglic en Kruijswijk in de Vuelta als de Tour niet doorgaat?

Op 15 mei wordt een definitieve beslissing van tourorganisator ASO verwacht over het wel of niet doorgaan van de Tour de France.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1