appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
STER Advertentie

De Quarantaine Quiz

Nu de internationale sportwereld door het coronavirus vrijwel stil is komen te liggen, start B.V.S.C. met de Quarantaine Quiz. Onder de bezielende leiding van Roelof de Vries en Wouter Bouwman neemt een sidekick het de komende tijd op tegen een bekende Nederlander. En dat is nog niet alles is: jij kunt - als luisteraar - meedoen en meedingen naar een mooie prijs. 

Elke dag worden twee vragen gesteld. Met elke vraag is een letter te verdienen: twee letters per dag dus.Aan het eind van de week heb je 10 letters. Daar kun je een tienletterwoord mee maken en dat stuur je vrijdag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

QQUIZ 2 - Het tienletterwoord

Nieuwe week: nieuwe Quarantaine Quiz. Bij B.V.S.C. zijn de koppen bij elkaar gestoken om wederom een bijzondere quiz te fabriceren. Ook deze week luister je elke dag naar een strijd der titanen tussen de sidekick en een bekende Nederlander. En belangrijker nog: ook deze week kun jij meedoen! Er zijn namelijk weer prijzen te verdienen aan het einde van de week als jij het tienletterwoord raadt!

Vraag 1

Wie was de eerste Nederlandse wereldkampioene wielrennen op de weg bij de vrouwen? Ze won die wedstrijd in totaal twee keer en de jaarlijkse prijs voor beste vrouwelijke wielrenner is naar haar vernoemd.

We zoeken voor het tienletterwoord de tweede letter van haar voornaam!

Vraag 2

Een Australische aardappelboer baarde in 1983 opzien door op 61-jarige leeftijd de 875 kilometer lange ultramarathon van Sydney naar Melbourne te winnen. Hij liep in overall en op werkschoenen, en waar de andere deelnemers 's nachts sliepen, sjokte hij rustig door. Hij rende vijf dagen en nachten aan één stuk en won uiteindelijk met tien uur voorsprong op de nummer twee. Hoe heet deze aardappelboer uit Australië?

Noteer voor het tienletterwoord de tweede letter van zijn achternaam!

Vraag 3

Welke in Zeist geboren honkballer, speelde meer dan 20 jaar als profspeler in de Amerikaanse Major League, won twee keer de World Series, en werd in 2011 als eerste Nederlander in de National Baseball Hall of Fame opgenomen?

We zoeken de laatste letter van zijn voornaam.

Vraag 4

In welk land woont schaatslegende Kees Verkerk tegenwoordig?

Noteer de eerste letter van dat land voor het tienletterwoord!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QQUIZ 1 - Het tienletterwoord

Hieronder zijn alle vragen en antwoorden te vinden. Uiteindelijk kun je met de 10 letters van deze eerst Quarantaine Quiz het woord 'Raceklasse' vormen. Dank voor het inzenden allemaal, de winnaars krijgen bericht! 

Vraag 1

De eerste vraag luidt als volgt: in 1924 fietste voor het eerst en het laatst een vrouw de Giro d'Italia. En dan niet de Giro Rosa. Ze reed hem uit ook, en een jaar later, in 1925, wilde ze nog een keer meedoen. De mannelijke renners staken daar echter een stokje voor: die vonden dat ze teveel aandacht kreeg. Ze vertrok naar Parijs, waar ze in het variété ging werken, en als bijnaam 'de kangoeroevrouw' kreeg.

Dan de vraag: wat is de naam van deze vrouw? We zoeken de eerste letter van haar achternaam.

ANTWOORD: Alfonsina Strada

Vraag 2

Beb Bakhuys, zijn naam valt nog altijd als er gescoord wordt met een vallende kopbal. Beb scoorde zijn legendarische goal op 11 maart 1934 in een interland tegen de Belgen.

De vraag luidt: wie gaf de voorzet op Beb Bakhuys? We zoeken de tweede letter van zijn voornaam

ANTWOORD: Frank Wels

Vraag 3

De Tovenaar van Tatabanya groeide in zijn tijd bij Feyenoord (1989-1995) uit tot een ware cultheld. 

Maar? Wat is de echte naam van de Tovenaar van Tatabanya'? We zoeken de eerste letter van zijn achternaam.

ANTWOORD: Joseph Kiprich

Vraag 4

Tijdens de enige ijshockey zege voor Nederland op de Olympische Spelen in 1980 werd een hattrick gescoord. Tegenwoordig is er zelfs een trofee naar deze speler vernoemd voor de topscorer van de Nederlandse competitie.

De vraag is: hoe heet de Nederlandse ijshockeyer die deze hattrick scoorde tijdens de Spelen in 1980? We zoeken de derde letter van zijn voornaam.

ANTWOORD: Jack de Heer

Vraag 5

Zinedine Zidane scoorde twee goals in de met 3-0 door Frankrijk gewonnen WK-voetbal finale van 1998 tegen Brazilië.

Maar, wie maakte de derde goal? Voor het tienletterwoord mag je de laatste letter van zijn voornaam opschrijven.

ANTWOORD: Emmanuel Petit

Vraag 6

Darten is in Nederland natuurlijk bekend geworden door Raymond van Barneveld en zijn zeges op de embassy, het BDO-WK.

Maar, wie was de eerste Nederlander die meedeed op de Embassy? Noteer de tiende letter van de achternaam van deze man.

ANTWOORD: Bert Vlaardingerbroek

Vraag 7

Welke Engelse term wordt in het golf gebruikt om een score van twee slagen onder par aan te geven? Noteer de eerste letter van deze term voor je 10-letterwoord!

ANTWOORD: Eagle

Vraag 8

Op 4 februari van dit jaar overleed een ex-wielrenner die slechts drie jaar bij de profs reed en daarin acht overwinningen boekte. Daaronder slechts één echt aansprekende: hij werd in 1970 Nederlands kampioen op de weg. Daarna verdween hij al snel in de anonimiteit.

Velen spraken smalend over deze 'eendagsvlieg', en maar weinigen weten dat hij al snel moest stoppen omdat hij - achteraf gezien - reeds tijdens zijn wielercarrière de slopende ziekte MS ontwikkelde. 

Dan de vraag: wie was deze wielrenner? Noteer de derde letter van zijn achternaam voor het tienletterwoord!

ANTWOORD: Peter Kisner

Vraag 9

De vraag is: Wie is, met 16 jaar en 16 weken, de jongste winnares van een Grand Slam-titel in het enkelspel (in het open tijdperk)? Noteer de tweede letter van haar voornaam!

ANTWOORD: Martina Hingis

Vraag 10

Wat is de naam van de Nederlandse sprinter die op de spelen van Berlijn in 1936 op zowel de 100 als 200 meter een bronzen medaille won? Beide nummers die werden gewonnen door Jesse Owens. De Nederlander die derde werd, werd na de tweede wereldoorlog veroordeeld tot 12 jaar, omdat hij lid was geweest van de Germaanse SS en de Sicherheitsdienst.

Dus: Wie was deze foute atleet? Noteer de zesde letter van zijn achternaam.

ANTWOORD: Tinus Osendarp

Correctie melden
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1