appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Ireen Wüst sluit seizoen af met baanrecord, wereldbekergoud en transfer

ANP
zondag 8 maart 2020 | NOS | NOS Sport

Ireen Wüst heeft haar schaatsseizoen afgesloten met een mooie overwinning op de 1.500 meter. Tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen won ze in een rechtstreeks duel van haar grote concurrente Miho Takagi: 1.53,10 om 1.53,27.

Daarmee was de 33-jarige Wüst bovendien sneller dan haar baanrecord in Thialf, dat ze in 2018 op 1.53,30 had gezet. In een mooi duel tussen de kersverse wereldkampioene allround (Wüst) en wereldkampioene sprint (Takagi) stelde Wüst bovendien de eindoverwinning in het klassement veilig.

Wüst naar Team Reggeborgh

Na afloop maakte Wüst bekend dat ze de komende twee seizoenen voor sprintploeg Team Reggeborgh zal rijden, waar ze zich gaat specialiseren op de 1.000 en 1.500 meter. 

Een reportage van Steven Dalebout over de toekomst van Wüst.

Wijfje derde

Melissa Wijfje reed in Thialf de derde tijd (1.54,69) en Antoinette de Jong, die zaterdag zilver veroverde op de 3.000 meter, sloot haar seizoen af met de vijfde plaats (1.54,80) op de 1.500 meter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1