appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag
STER Advertentie

De Olympische Spelen van 1964: Deel 4

ANP
dinsdag 18 februari 2020 | NOS | NOS Sport

In het jaar dat de Olympische Spelen Tokyo aandoen, gaan we in Langs de Lijn En Omstreken terug naar de vorige keer dat de Spelen plaatsvonden in de Japanse hoofdstad, in 1964.

Ada Kok moest nog vier jaar wachten voordat zij haar beroemde gouden medaille won op de 100 meter vlinderslag. In Tokyo was zij nog het 17-jarige talent, dat moest toezien dat de vrouwen van Team USA domineerden in het bad. Knarsetandend, want de Amerikaanse arrogantie vond Kok maar niks.

Deel 4 in een serie van Edwin Cornelissen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1