Sport
EONOS

Bekerstunt in Alkmaar, verveling in Arnhem

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekerstunt in Alkmaar, verveling in Arnhem

NAC Breda heeft in het KNVB-bekertoernooi voor een enorme stunt gezorgd door AZ op eigen veld uit te schakelen. De Brabanders wonnen met 3-1 van de nummer twee uit de Eredivisie. Eerder in het toernooi was NAC al te sterk voor een andere topclub, PSV. In de halve finales is begin volgende maand Heerenveen of Feyenoord de volgende mogelijkheid om te stunten.

De overwinning van de eerste divisie-club was extra opmerkelijk omdat het al enige tijd onrustig is in Breda. Op oudjaarsdag werd trainer Ruud Brood aan de kant gezet. Nadat de Brabantse club opzichtig flirtte met Kees van Wonderen werd vorig week de Duitse trainer Peter Hyballa vastgelegd. De trainerswissel leverde het afgelopen weekend nog weinig succes op in de competitie maar in het bekertoernooi was het wel raak. Nadat eerder PSV werd uitgeschakeld was nu AZ het slachtoffer.

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners

Het bekertoernooi is voor veel topclubs in Nederland de kortste weg richting Europees voetbal. Gelukkig heeft AZ nog wat andere ijzers in het vuur. In de Eredivisie bezetten de Alkmaarders de tweede plaats en in de Europa League staat volgende week de eerste wedstrijd in de knock out-fase op het programma. AZ neemt het dan op tegen LASK Linz uit Oostenrijk.

Ajax had in Arnhem weinig moeite met Vitesse en won met 3-0. Daardoor staat ook de koploper in de Eredivisie in de halve finales. Naast de overwinning viel er nog iets te vieren voor de Amsterdammers. Halverwege de tweede helft maakte Daley Blind zijn rentree. De Oranje-international stond twee maanden op non-actief met een ontstoken hartspier. Ook Hakim Ziyech keerde terug in de hoofdmacht. Ziyech, die komende zomer naar Chelsea lijkt te vertrekken, stond enkele weken aan de kant met een kuitblessure.

In de halve finales treft Ajax de winnaar van het duel Go Ahead Eagles-FC Utrecht. Die wedstrijd (18.30 uur) en de kwartfinale tussen Heerenveen en Feyenoord (20.45 uur) zijn donderdagavond te volgen op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie