appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sportforum: 'Een bezoek aan Getafe voelt als naar de tandarts gaan'

NOS
maandag 10 februari 2020 | NOS | NOS Sport

Ajax speelt over anderhalve week in de Europa League tegen het Spaanse Getafe, dat verrassend derde staat in La Liga. Dat wordt geen gemakkelijke opgave voor de Amsterdammers, denken de leden van het wekelijkse sportforum van Langs de Lijn En Omstreken

Journalist van het Algemeen Dagblad Mikos Gouka is onder de indruk van de Spaanse ploeg. "In Spanje zegt men al dat een bezoek aan Getafe voelt als een bezoek aan de tandarts. Het is een vechtmachine en ze kunnen ook nog heel aardig voetballen." 

Chef Voetbal van de NOS Arno Vermeulen vult aan. "Dat is echt een heel lastige opgave. Als je tegen de nummer 3 uit Spanje speelt is dat gewoon fifty-fifty. Dat is echt een vervelende tegenstander. Dus als ze winnen is dat heel knap."

Ciara
De KNVB besloot afgelopen weekend om de complete Eredivisie-zondag te annuleren. Vanwege de zware storm Ciara vond de voetbalbond de risico's voor supporters die naar de stadion moesten reizen te groot.

En dan is het op de sportredacties even schakelen, vertelde Vermeulen. "Er vervalt heel veel. We zouden in de middag veel maken vanuit Alkmaar bij AZ - Feyenoord. Dus dan ga je ineens tafeltennissen uitzenden."

Bij Voetbal International was er wel wat paniek in de groepsapp: "Toen het een feit was moesten we wel een paar dingen omgooien", vertelt Simon Zwartkruis. "AZ - Feyenoord was de wedstrijd van de week, dus dan moet je gaan schakelen. En dus hebben we iets ruimer aandacht besteed aan plan tegen racisme van de KNVB."

Beluister het sportforum - met ook aandacht voor het Plan tegen Racisme, Feyenoord en tennis - hieronder. 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1