appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Internationale oeuvreprijs voor Nederlands ijshockey-icoon Ron Berteling

ANP
dinsdag 4 februari 2020 | NOS | NOS Sport

De internationale ijshockeybond IIHF heeft Ron Berteling onderscheiden met de Torriani Award. Het is voor het eerst dat een Nederlander zo'n prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

"Het is wel een beetje zoals een Oscar in de filmwereld", vertelde een dolblije Berteling in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik krijg de prijs, omdat ik veel gedaan heb voor een sport in een land dat niet bekendstaat om het ijshockey."

Internationale oeuvreprijs voor Nederlands ijshockey-icoon Ron Berteling

De prijs wordt sinds 2015 toegekend aan spelers met een grote internationale carrière, ongeacht het land waarvoor ze uitkomen. Doorgaans zijn het de sterren uit de NHL die schitteren op de WK's en de Olympische Spelen. De Torriani Award is speciaal bedoeld om ook exceptionele spelers uit 'kleine' ijshockeylanden te eren.

Eerdere winnaars zijn de Britse legende Tony Hand, de Hongaar Gábor Ocskay en de Deen Jesper Damgaard. Vorig jaar won de Bulgaarse doelman Konstantin Michailov, die 28 WK's speelde voor zijn land.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
De IJshockeybond op Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1