appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Oud-voetballer Rob Rensenbrink (72) overleden

ANP
zaterdag 25 januari 2020 | NOS | Redactie Twitter

Rob Rensenbrink, die in de jaren zeventig succesvol was als linksbuiten van het Nederlands elftal, is afgelopen vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een spierziekte.

Dat meldt de NOS.

Rensenbrink speelde in zijn carrière met name in België, waar hij met name bij Anderlecht een ster werd. Daarnaast was hij belangrijk in het Nederlands elftal. Namens oranje speelde hij in twee WK-finales. Met name zijn inbreng in de finale van het WK 1978 zal worden herinnerd: in de laatste minuut schoot hij op de paal, waardoor Nederland de titel moest laten aan Argentinië.

In 2012 werd bij Rensenbrink de spierziekte PSMA geconstateerd. Afgelopen vrijdag overleed hij de gevolgen van deze ziekte.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1