appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Zeges voor Irene Schouten en Bart Swings op massastart

NOS/ANP
zondag 12 januari 2020 | NOS | Roy van den Busken

Irene Schouten is op fraaie wijze Europees kampioen op het onderdeel massastart geworden. Na een tactisch uitgekookte race van de Nederlanders was er ook nog brons voor Melissa Wijfje. Bart Swings zorgde er bij de mannen voor dat er naast Nederland en Rusland een derde land met een gouden medaille kwam, namelijk België.

Melissa Wijfje was ontsnapt uit het peloton. De Russische vrouwen moesten het gat dichten. Dat speelde Schouten in de kaart, die in de laatste honderd meter voorbij de stilvallende landgenote reed. Wijfje werd nog derde, achter Francesca Lollobrigida uit Italië en voor de Russin Elizaveta Kazelina.

Uitgekiende tactiek Schouten en Wijfje op massastart

Swings bleef bij de mannen de mee sprintende Arjan Stroetinga voor. Danila Semerikov werd derde. De tweede Nederlander, Jorrit Bergsma, ging in de laatste bocht onderuit. 

Bart Swings

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1