appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Jutta Leerdam brengt Thialf in extase met waanzinnige tijd op 1000 meter

ANP
zondag 12 januari 2020 | NOS | Roy van den Busken

Jutta Leerdam is met een ongekende rit Europees kampioene geworden op de 1000 meter. De sprintster kwam tot de tweede tijd ooit gereden in Thialf. Leerdam, die vanwege een liesblessure nog niet in actie kwam op de EK, reed de winnende tijd (1:13.67).

Winnende rit Jutta Leerdam

Dat was een persoonlijk record voor de 21-jarige Leerdam en bovendien de tweede tijd ooit op de kilometer gereden in Thialf. Alleen het baanrecord van Brittany Bowe staat scherper: 1.13,24. Haar reactie na afloop:

Leerdam moet het nog even beseffen

Het zilver was voor de Russische Daria Katsjanova, haar landgenote Jekaterina Sjichova won brons. De andere Nederlandse deelneemsters, Letitia de Jong en Ireen Wüst, moesten genoegen nemen met de vierde en vijfde plaats. Wüst was onderdeel van het team dat eerder vandaag goud pakte op de ploegenachtervolging.

De mannen rijden dadelijk ook een duizend meter. Daar maakt Thomas Krol kans op Europees goud. Het schaatsweekend wordt afgesloten met twee massastarts. Alle afstanden zijn te beluisteren in de uitzending van NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1