appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Ning verschalkt Nederlanders op 1500 meter en boekt eerste WB-zege

EPA
zondag 8 december 2019 | NOS | NOS Sport

De 20-jarige Chinese schaatser Ning Zhongyan heeft in Nur-Sultan zijn eerste overwinning in het wereldbekercircuit geboekt. Ning bleef drie Nederlanders voor op de 1.500 meter.

Patrick Roest eindigde als tweede, zeventien honderdsten achter Ning. Kjeld Nuis greep het brons voor wereldkampioen Thomas Krol.

Ning vecht zich terug tegen Nuis

Nuis reed in zijn rit tegen Ning en had halverwege de race een ideale kruising, waarbij hij achter de rug van de Chinees de binnenbocht in dook. Ning knokte zich terug en in de slotronde was het verval bij Nuis te groot.

In de laatste twee ritten kwamen ook Roest en Krol niet aan de tijd van Ning, die zijn land daarmee de allereerste wereldbekerzege schenkt op de 1.500 meter.

Olympisch kampioen Nuis behoudt de leiding in het wereldbekerklassement, voor ploeggenoot Krol. Beiden wonnen dit seizoen al één wereldbeker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1