Sport
EONOS

Nederland bouwt een feestje tegen Estland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederland bouwt een feestje tegen Estland

Het Nederlands elftal heeft de thuiswedstrijd tegen Estland gewonnen. De laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK van volgend jaar werd in Amsterdam met 5-0 gewonnen. Oranje was sinds afgelopen zaterdag al zeker van deelname aan dat eindtoernooi.

De hoogtepunten van Nederland - Estland

In de Johan Cruijff ArenA kwamen veel spelers in actie die onder Ronald Koeman nog maar weinig aan bod waren gekomen. Calvin Stengs debuteerde als basisspeler. Myron Boadu, zijn ploeggenoot bij AZ, mocht na rust voor het eerst meedoen en verving Depay.

Nathan Aké speelde voor de afwezige Virgil van Dijk en Quincy Promes en Patrick van Aanholt waren de aanvallend ingestelde vleugelverdedigers van Oranje, waar ook Wout Weghorst en Kevin Strootman nog mochten invallen.

Hattrick Wijnaldum

Georginio Wijnaldum eiste een hoofdrol op, met drie treffers. Nathan Aké en Myron Boadu waren verantwoordelijk voor de andere treffers

Wijnaldum opende al in de zesde minuut de score. Hij stond na zijn treffer nogmaals stil bij de gebeurtenissen van zondag eerder bij FC Den Bosch, waar aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior Rotterdam racistisch werd bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub. Wijnaldum legde zijn donkere onderarm naast de blanke arm van Frenkie de Jong. Zo wilde hij laten zien dat bij Oranje iedereen een is, ongeacht afkomst.

Oranje eindigde als tweede in de kwalificatiepoule, achter Duitsland dat Noord-Ierland versloeg. Bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers komen in poule C van het EK terecht, met Oekraïne als groepshoofd. Zo ontlopen ze in de poulefase andere groepshoofden als Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Italië en België.

Ster advertentie
Ster advertentie