Sport
NOS

Yara Kastelijn superieur op EK veldrijden

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Yara Kastelijn superieur op EK veldrijden

Yara Kastelijn mag deze winter crossen in de Europese kampioenstrui. De 22-jarige Brabantse was oppermachtig tijdens het Europees kampioenschap in Silvelle, Italië. Ze ging vanaf de eerste ronde aan de leiding, geen tegenstander zag haar voor de finish terug.

Ze kon het zichtbaar niet geloven. Vlak voordat ze over de eindstreep reed, schudde ze haar hoofd. Yara Kastelijn hield twaalf seconden over op thuisrijdster Eva Lechner. De regerend Europees kampioene Annemarie Worst moest het doen met een derde plaats, op 26 tellen van de winnares.

Op het zware parcours voerde Kastelijn in de eerste ronde een versnelling door. In de hoop haar later terug te pakken, namen de concurrenten een eigen tempo aan. Dat was niet slim, want Kastelijn verslapte niet in de drie rondes die daarop volgden. Kastelijn is sowieso bezig aan een goed seizoen. Ze won al de Koppenbergcross en de Superprestige in Asper-Gavere.

Ceylin del Carmen Alvarado had eerder op de zondag al de Europese titel veroverd bij de beloften. De mannen, met grote favoriet Mathieu van der Poel, gaan om 15.20 uur van start. Die wedstrijd is ook live te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie