appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven
STER Advertentie

Triatlete Rachel Klamer werkt vanuit 'haar' Twente toe naar Olympische Spelen

ANP
woensdag 6 november 2019 | NOS | Redactie

Ze werd geboren in Zimbabwe, leerde zwemmen in het Twentse dorpje Denekamp, reisde vervolgens de hele wereld over en werd de beste triatlete van Nederland. Nu is ze terug in Twente, waar ze zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Tokio.

Triatlete Rachel Klamer werkt vanuit 'haar' Twente toe naar Olympische Spelen

Wie vroeger had gezegd dat Klamer de Olympische Spelen zou halen was waarschijnlijk voor gek verklaard. De topsporter kwam pas op latere leeftijd naar boven. "Ik was altijd moe, mijn vader moest mij tillen totdat ik echt te zwaar werd. Ik vertikte het om te leren fietsen en zwemmen vond ik eigenlijk ook niet leuk", zegt de triatlete.

'Eindelijk weer een thuis'

Uiteindelijk maakte ze van de sport haar beroep en reisde de hele wereld over. Een paar jaar geleden keerde ze terug naar haar roots en de rust in Twente: "Ik was het zat om uit een koffer te moeten leven. Soms liep ik zes weken in hetzelfde shirt. Daarbij had ik ook de behoefte om meer bij mijn familie te kunnen zijn. In Twente heb ik eindelijk weer een thuis, ook al ben ik nog steeds veel op reis."

Ze woont en traint er samen met haar Zuid-Afrikaanse vriend Richard Murray, die ook top-triatleet is. Allebei richten ze zich volop op de Olympische Spelen, al hebben ze daarna wel één gezamenlijk plan. "We gaan trouwen. In Zuid-Afrika, maar verder hebben we nog niets geregeld. Het zou in ieder geval mooi zijn als we allebei een Olympische medaille in bezit hebben dan."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1