appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal
STER Advertentie

Daley Blind weet het zeker: 'Niet meegaan in tempo Chelsea'

ANP
dinsdag 5 november 2019 | NOS | NOS Sport

Daley Blind weet wel hoe Ajax het moet klaarspelen tegen Chelsea vanavond. 'Niet meegaan in hun tempo.' Maar lukt het de Amsterdammers om zelf het tempo te bepalen? Om 21.00 uur staat Ajax aan de aftrap in Londen voor de vierde wedstrijd in de Champions League.

In de Eredivisie gaat het Ajax voor de wind, zes punten los van de nummer twee AZ. En ook over het avontuur in de Champions League mogen de Amsterdammers niet klagen. Op 23 oktober zette Michy Batshuayi van Chelsea, Ajax in de slotfase weer met beide benen op de grond.

Of Ajax vanavond de rollen kan omdraaien, is de vraag. Het duel is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. Vanaf 20.30 uur begint de voorbeschouwing en vanaf 21.00 uur zitten Frank Wielaard en Jeroen Elshoff klaar voor de vierde Champions League wedstrijd in groep H.

Tempo bepalen

Daley Blind, die tussen 2014 en 2018 voor Manchester United speelde, kent de Engelse speelstijl goed. "Ze willen daar graag een hoog tempo spelen. Dat kunnen zij makkelijker opbrengen, 90 minuten lang", zegt Blind. Dus als Ajax volgens hem zelf het tempo kan bepalen, dan zit een beter resultaat dan de thuiswedstrijd er wel in.

De vierde wedstrijd in de Champions League, tussen Chelsea en Ajax, is live te beluisteren bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1