appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Reina Anema op drie afstanden in wereldbeker

ANP
zondag 3 november 2019 | NOS | Roy van den Busken

In Thialf heeft schaatsster Reina Anema zich ook verzekerd van een wereldbekerticket op de 5000 meter. De rijdster van Team FrySk werd tweede op die afstand achter winnares Esmee Visser.

Anema had zich de afgelopen twee dagen al laten zien op de 1500 en 3000 meter. Ook zondag maakte ze indruk. In 6.57,58 scherpte ze haar persoonlijk record met 5,01 aan. Alleen Olympisch kampioene Visser reed beter (6.52,76). Met Visser en Anema hebben ook Carlijn Achtereekte, Antoinette de Jong en Irene Schouten zich gekwalificeerd voor de wereldbeker in het Kazachse Nur-Sultan (voorheen bekend als Astana).

Later op zondag rijden de schaatsers de 10.000 meter, de 1000 meter en de massastart. De vrouwen komen ook nog in actie op de 1000 meter en de massastart. Alle afstanden zijn rechtstreeks te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1