appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Advocaat zet 'stil' Feyenoord meteen op scherp

ANP
donderdag 31 oktober 2019 | NOS | Redactie

Dick Advocaat is begonnen als coach bij het slecht presterende Feyenoord. Donderdag stond hij voor het eerst op het veld en zette hij de spelers meteen op scherp.

"Kom op, sneller. Niet te moeilijk doen", schreeuwt de 72-jarige Advocaat tijdens de eerste training. Samen met zijn assistenten John de Wolf en Cor Pot dwingt hij zijn spelers tot het uiterste. 

Feyenoord-watcher Arman Avsaroglu over de eerste dag van Advocaat

Tijdens de persconferentie zei Advocaat dat hij verwacht dat de spelers meer van zichzelf laten horen. "Het is een vrije stille groep, ook naar elkaar toe. Dat probeer je wel enigszins te activeren: joh, zeg eens wat tegen mekaar, als iemand niet doet wat-ie moet doen. Dat hoort er ook bij. Dat is ook een proces."

De 72-jarige Hagenaar moet met Feyenoord de weg naar boven zien te vinden. De Rotterdammers staan op dit moment twaalfde in de eredivisie en dat moet beter. "Voor de club moeten we Europees voetbal halen. Hoe? Dat maakt niet uit."

Verslaggever Ayolt Kloosterboer peilde de stemming op de eerste werkdag van Advocaat

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1